Aqua gomb

1. - 2. - 3.

1. Hozz létre egy fehér hátterű képet. (File > New) Én 340*340px-es mérettel indítottam.

2. Válasszunk a kép hátterének valamilyen kitöltést: Edit > Fill (majd azon belül Pattern).

3. A Channels csatornán hozzunk létre egy új Alpha 1 csatornát, a Create new Chanell gombra kattintva a tábla alján. Válasszuk ki az Elliptical Marquee Toolt, és rajzoljunk egy 70px * 70px-es kört a lap bal szélére. Ez lesz a gomb lekerekített széle. Töltsük ki fehér színnel a Paint Bucket Tool segítségével.
Majd válsszuk ki a Rectangular Marquee Toolt, és a kör közepétől kiindulva, rajzoljunk meg egy téglalapot, ami a gomb teste lesz.

4. A Rectangular Marquee Toollal jelöljük ki a lekerekített szélét a gombnak. Tegyük vágólapra a kijelölt részt: Ctrl+C, majd másoljuk a képre még egyszer: Ctrl+V. Ezután: Edit > Transform > Flip horizontallal fordítsuk meg a kivágott képet. A shift lenyomása mellett húzzuk a másolatot a kép jobb szélére, hogy meglegyen a gomb azon része is.

5. A Channels táblán kattintsunk az RGB-re, majd hogy betöltsük a kijelölést, a Ctrl lenyomása mellett kattintsunk az Alpha 1 csatornára, majd térjünk vissza a Layer táblához.

6. Hozzunk létre egy új layert Ctrl+Shift+N. Majd töltsük ki a kijelölést #427fb4 színnel, majd Ctrl+D, hogy eltüntessük a kijelölést.

Forrás: www.tutorialized.com

1. - 2. - 3.