Glendalough

'06 november

Glendalough - '06 november
Nagyobb kép

Wicklowban kirándultunk At egyik munkatársával Peterrel és barátnőjével, Sarahval. Fő célunk a Wicklow's Historic Gaol volt.

Péter eljött értünk 11-re, majd elmentünk hozzájuk, hogy megvárjuk Saraht, aki koszorúslány ruhákat próbálgatott a húgaival. Hiába, készülni kell az esküvőre kérem! Addig megnéztük a lakásukat. Nagyon szépen berendezték a két szintes nem is kicsi kéglit, bárcsak nekünk is lehetne már egy ilyen szép otthonunk! De majd egyszer! :D Teáztunk, és beszélgettünk, még nem is láttam a csésze alját, mikor megérkezett Sarah. Kiderült, ugyanannyi ideje járnak együtt, mint mi, és egyidősek vagyunk. :)

Kocsiba pattantunk, majd irány Wicklow - The Garden of Ireland. :) Útközben megálltunk egy két helyen, és elhittük Péternek, hogy itt gyönyörűen lehet látni Dublint, majd alattunk tó van, vagy éppen előttünk hegy. :) Látni azonban nem láttunk túl sokat, köd volt, és szemetelt az eső. Mire elértünk az első igazi megállónkhoz, egy vízeséshez Wicklow felé, már csak a nyomai voltak az esőnek.

A vízesés után utunk a börtönbe vezetett. :D
A Wicklow's Historic Gaol kiállítás képei itt találhatóak.

A börtön után, mivel még nem voltunk éhesek, elmentünk Glendaloughba. Térkép a láblécben. A glen szó jelentése völgy, a da kettőt jelent, a lough pedig tavat, így a Két tó völgyében jártunk.

Mikor megérkeztünk, és kiszálltunk a kocsiból az egyik tótól nem messze, hihetetlen erejű szél fogadott. Csak úgy fodrozódott a tó vize. Hűvös volt, úgyhogy nem sokat időztünk a parton. Célunk a távolabbi katedrális volt, így sétáltunk egy jót. Beljebb a tótól már nem volt szél, igen kellemes volt a séta.

Megnéztük a St. Kevin's Templomot, a katedrálist és a temetőt.

Séta után eléggé megéhezve indultunk vissza Wicklowba, hogy együnk egy vacsit valahol. Olasz éttermet találtunk a város szívében. Ízletes vacsit kaptunk, és akkora adagot, hogy én nem tudtam megbírkózni vele. :)

Vacsi után, már sötétben autóztunk Dublin felé, majd Peteréknél még beszélgettünk egy jót. Elmesélték, hogyan csinosították ki a házat, majd megmutattak egy csomó képet nyaralásról, munkahelyi bulikról. Miután hazahoztak, leheveredtünk a kanapéra, és jót derültünk a lányainkon, akik elszórakoztattak bennünket az aznapi ugra-bugra parádéjukkal.

Fotóalbum

'06 november