Kilmacurragh Botanic Garden

'11 június

Kilmacurragh Botanic Garden - '11 június
Nagyobb kép

A mai nap első megállójaként az Kilmacurragh Botanic Gardent választottuk, 3km-re délre Dublintól, az N11-en Wexford felé (térkép a láblécben).

Bizakodtunk benne, hogy nem fog ránkszakadni az ég. Úgy nagyjából be is jött a dolog. Ugyan az ország nagyobbik felét esőfelhők borították a www.met.ie oldalán indulás előtt, Wicklow környékére csak felhőket biggyesztettek.

A Wicklow Garden Fesztivál szórólapjára a Bloom Fesztiválon bukkantunk. Az oldalukat tüzetesebben megnézve rájöttünk, hogy Wicklow környékén is rengeteg kert van. Kiválasztottunk hát hármat, amiből kettő végül bele is fért a napba. :) A fesztivál ideje alatt minden résztvevő kert nyitva van, egyeseket azonban egy évben csak párszor lehet megnézni a fesztivál idején kívül. Érdemes tehát böngészgetni. :)

A reggel szépen is indult, a kirándulást a Kilmacurragh Botanic Gardennel kezdtük. A belépés ingyenes, a kert szép, a sarkában virágokat is találtunk, szirmok, levelek teleszórva vízpermettel. Nem régen esett, a levegő tiszta volt, ami már megérte a sétát. :)

Thomas Acton és testvére Janet kezdte el az arborétum növényeinek ültetését 1850-ben. Egy szabályt követtek, méghozzá, minden egyes fából és bokorból hármat ültettek el a kertben. Egyet oda, ahova a szakértők azt mondták, hogy túl fogják élni a telepítést, egyet oda, ahova ők gondolták, hogy jó helyük lesz, egyet pedig oda, ahova azt mondták neki ott biztos nem fognak fejlődni. Sajnos egyetlen feljegyzés sem élte túl az idő múlását, így nem lehet tudni melyik fa melyik...

Napunk következő állomásai: Blackditch, Killruddery Ház és Kertek.

Fotóalbum

'11 június