Killruddery Ház és Kertek

'11 június

Killruddery Ház és Kertek - '11 június
Nagyobb kép

Napunk előző állomásai: Kilmacurragh Botanic Garden, Blackditch.

Bray kapujában még szemerkélt az eső, azon gondolkodtunk, hogy bemenjünk-e a kertbe, amikor megtaláltuk a kertet jelző táblát, lefordultunk a főútról, és már ott is találtuk magunkat a sorompónál, kedves hölgynél, aki persze azt sejtette, hogy be is megyünk. Így bementünk gondolkodás nélkül. Milyen jól tettük. Felhők el, esőanyó is szünetet vett ki, amit valjuk be meg is érdemel már... :)

A belépő €6 volt a kertbe, a ház megnézésével együtt €10, de azt csak júliustól-szeptemberig lehet megnézni.

A kert nagyon szép, ápolt, kellemes, hatalmas zöld gyeppel, teázóval, labirintussal, virágokkal, szökőkúttal. Lord és Lady Meath elegáns otthona. Mint sok más kastélyt, házat Írországban, ezt is lakják a lordék a mai napig is. Így a ház egy része látogatható csak, idegenvezetéssel. A 17. században kialakított kert a mai napig eredeti pompájában nézhető meg, betekintést engedve az ír kertészeti múltba. A két hosszú "tavacska" egyike szinte üres, tiszta, a másikat sűrűn benőtték a vizinövények. Itt-ott még virágzó liliomot is találtunk. A 187 méter hosszú medencék egykoron halaknak adtak otthont, amiket a konyhában készítettek el a családnak.

Jót sétáltunk, majd nekiálltunk fecskéket fotózni. :D A nagy zöld gyepen cikáztak, eszméletlenül közel a földhöz, repkedő bogarakra vadászva. Alkalmanként 180 fokos fordulattal pördültek meg, kergették egymást. Jó kis teszt volt ez a két lencsénknek, no és a reflexeinknek. :)

Fecskevadászat után még volt fél óránk, így a teázóban még kaptunk sütit, nem érdekelt mennyi kalória, izé-mizé van benne, irgalmatlanul jól esett. :)

Fotóalbum
1. - Kert
2. - Fecskék

'11 június