Djouce hegy

'11 június

Djouce hegy - '11 június
Nagyobb kép

Avagy hegymászás. Habár nem volt túl napos idő, azért elindultunk, mivel nem esett. A sapkák itthon maradtak, a fene se gondolt rá, hogy kellettek volna a nyár közepén. Az ok, hogy a hegytetőn fúj a szél, oda kellett volna, na de az idei első gyalogtúránál valaminek hiányoznia kellett, nemde? :)

Természetesen először eltévedtünk, ami mindig jó, mert így a másik oldalról láttuk, hogy hova is szeretnénk menni, no persze a táj gyönyörű mindenfele. Biciklisek paradicsoma jobb időben, de azért most is kerülgettünk ki egy pár bátor, vízhatlan embert. :)

Az út első fele hegyre fel, erdő között vezet, majd a Powerscourt vízesés felett jobbra el, végül le a Dargle patakig, ahonnan lehetett volna tovább gyalogolni fel a hegyre. Na az a rész maradt ki, a pataknál visszafordultunk. Ugyan minden testrészem tiltakozott az ellen, hogyha egyszer már visszafordultunk, akkor miért mászunk megint hegyet, de hamar leküzdöttük a patak előtti, utáni? :) emelkedőt. A vízesést a magasból bámulva elmajszoltuk a szendvicsünket, majd lecaplattunk/gurultunk a kocsiig, amit gyorsan be is fűtöttünk, nyárköszöntésként. :D

Fotóalbum

'11 június