Powerscourt birtok és vízesés

'11 július - '08 szeptember

Powerscourt birtok és vízesés - '11 július
Nagyobb kép

Részletek a birtokról és a kertről a korábbi bejegyzésnél található. A belépők nem változtak, a birtokhoz a felnőtt €8, diák és idős €7. Akkor is ennyi a belépő, ha vasárnap és hétfőn megyünk, amikor a ház maga is megnézhető és akkor is ennyi ha máskor megyünk, és a ház zárva van. A vízeséshez a felnőtt €5, a diákjegy €4.50.

Attila nagymamája van nálunk vendégségben (2011. július 5.-12.), ezért itthon leszünk egy hétig, hogy vele lehessünk és kirándulhassunk, megmutathassuk Írország egy kis részét neki. Így ma miután jót aludtunk, megreggeliztünk, a Powerscourt birtokhoz, és a vízeséshez készültünk. Ugyan az időjárásjelentés ránk ijesztett egy kicsit, hogy keddtől péntekig állandó esőzések lesznek, de eddig, hogy lekopogjuk, még csak később este és éjszaka zuhogott, de akkor rendesen.

A birtok és a vízesés is gyönyörű volt, az első szebb volt, mint ahogy emlékeztünk rá, hisz most még virítottak a rózsák a ház előtti parkban. Azt is megtudtuk, hogy a ház maga csak vasárnap és hétfőn látogatható, így erről most lemaradtunk. :(

A vízesés most pompázott, mivel az éjszaka és az előző nap is esett, így volt kellő mennyiségű víztömeg a zuhataghoz. :) Fura volt ott állni, hisz nem is olyan régen, még fentről néztünk le a tömegre, és a vízre, ahogy sétáltunk a Djouce hegy felé. Ekkorra már a levegő lehűlt, szemmel láthatólag esőanyó készülődött egy kiadós teregetésre, így hazakocsikáztunk a Sally Gapen keresztül.

Fotóalbum

'11 július - '08 szeptember