Tömegközlekedés

Dublinban két tömegközlekedési forma létezik jelenleg, a busz, és a LUAS (villamos).

A közlekedési rendszeren látszik, hogy küzd a hirtelen megnövekedett utazóközönség igényeivel. A LUAS viszonylag új fejlesztés, emellett már a tervezés végső stádiumában áll az első dublini metróvonal, mely a város központját fogja összekötni a repülőtérrel.

A dublini busz vállalatot DublinBus–nak hívják, a járatokról, jegy és bérlet árakról a cég weboldalán lehet tájékozódni. A városban általában alacsony padlós emeletes buszok járnak. A busz útvonalak nagyrészt sugár irányban futnak a központtól indulva, erre jó figyelni, ha utunkat tervezzük. A menetrend amolyan útmutató csak, nem nagyon ragaszkodnak hozzá a sofőrök. Akkor indulnak, amikor éppen sikerül nekik, tapasztalataink szerint ez még általában pontos, persze ha nincs fontosabb dolga a sofőrnek, de aztán úgy mennek, ahogy sikerül. Legtöbbször gyorsabban mennek, mint az a menetrendben meg van adva, nem egyszer hallgattuk már a csikorgó gumikat az emeleten ülve.

Ahhoz, hogy a busz felvegye az embert, le kell azt inteni, különben simán elmegy az ember mellett. Felszálláskor vagy azt kell megmondani a sofőrnek, hogy meddig utazunk, vagy azt, hogy mennyiért kérünk jegyet. A megfelelő összeget egy kis automatába kell bedobálni, majd kapjuk a jegyet. Az automata vissza nem ad, ha többet dobtunk bele, rányomtatja a jegyre, hogy mennyi jár vissza. Ha valaki veszi a fáradságot, és elballag a cég központjába, visszakapja a pénzét. Ha bérletünk van, azt csak be kell dugnunk a busz elején lévő kezelő automatába, ami csúnya hangon sípol, ha nem ítéli érvényesnek bérletünk. Néha megesik, hogy érvényes jegyre is sípol, ekkor a sofőrnek meg kell azt mutatni. A jegy ára a megtett megállók számától függ, aminek számolása sofőr függő. Illik megköszönni leszálláskor a buszsofőrnek, hogy megállt és felvett.

Két LUAS vonal van, a piros Kelet – Dél-Nyugati irányban fut a Connolly Station–től Tallaght–ig, míg a zöld Észak – Dél irányban a St. Stephen’s Green–től Sandyfordig. Már tervezik a vonalak meghosszabbítását, valamint egy újságban már olvastam a két vonalat, illetve a metrót összekötő vonal tervezéséről.

A kocsik tiszták, ha nem zsúfoltak, akkor kényelmesek, és elég sűrűn járnak, így akinek olyan szerencséje van, hogy pont az egyik vonalon lakik / dolgozik, gyorsan célba ér vele. A zöld vonalon 3, a piroson 4 zóna van, a jegy ára attól függ, hány zónát utazunk. Jegyet a minden megállóban található automatából vehetünk, ahol lehet 7, vagy 30 napos bérletet is váltani. Emellett használhatunk még LUAS smart cardot is, ami azoknak előnyös, akik viszonylag sűrűn utaznak, de nem éri meg nekik bérletet venni. A kártyát le kell olvastatni felszállás előtt, és leszállás után a megállóban lévő olvasón, ami a megtett útnak megfelelő összeget levonja a kártyáról, mely megegyezik a menettérti jegy árának felével, így valamivel olcsóbb, mintha jegyet vennénk.