Beutazás

A legolcsóbb és leggyorsabb módja az országba utazásnak, ha repülővel jövünk. Budapestről két légitársaság indít közvetlen járatokat Dublinba, a Malév, és az AerLingus.

A jegyek árai mindkét társaságnál körülbelül megegyeznek. Időről időre tartanak akciókat, ha kifogjuk akár €20 + illetékért is utazhatunk. Érdemes feliratkozni a légitársaságok hírlevelére, így könnyebben tudomást szerezhetünk az aktuális akciókról. A repülőút nem egészen 3 órás.

Repülhetünk emellett Londoni átszállással is. Ha kifogjuk, olcsóbban jön ki a jegy, de ebben a változatban benne van, hogy lemaradunk a csatlakozó repülőről.

A repülésnek persze megvannak a hátrányai is. Az egyik legnagyobb a gépre felvihető csomag súly, méret és mennyiség korlátozása. Malévnél a csomagtérben felnőtt utasonként 20kg poggyász szállítható, az utastérbe pedig 1 db 10kg súlyú kézipoggyász, valamint néhány a jegyen egyértelműen leírt kisebb tárgy vihető fel.

Ha ennél többet szeretnénk magunkkal hozni, vagy csak a repülés nem vonz, autóval is megtehetjük az utat.

Lehetséges útvonalak:
Nagy-Britannián keresztül 2 komp utazással (vagy választhatjuk az alagutat is). Ez a változat 2120 km Budapest Clark Ádám tértől (Lánchíd budai hídfő) az O’Connell Streetig Dublin központjában (Michelin által ajánlott útvonalon):
www.stenaline.co.uk

Franciaországon keresztül UK kihagyásával, 1 hajóúttal (kb. 16 óra). Ez időben jóval (leginkább a hosszú kompozás miatt), távolságban kicsit hosszabb. A kompról hallani rosszat, és kevésbé rosszat is. Egy biztos, nem egy Titanic első osztály ( bár ez jóval nagyobb valószínűséggel éri el célját ):
www.irishferries.com

Az előbbiek mellett persze vannak azok alternatív változatai is, ha nem a távolság lehető leggyorsabb legyőzése a cél, hanem az autópályák zajfogó fala mellett szeretnénk a tájat is látni.

Dublin repülőtere a városközponttól északra található: www.dublinairport.com
Megközelíthető busszal, taxival és autóval.