Görény és macska

Görény és cica egy fedél alatt? Igen, persze! Csak körültekintő léptekkel!

Legfontosabb dolog, hogy legyünk óvatosak a vadászgörény és a macska összeszoktatásánál. Mikor a 4 hónapos Nudli cicánk beköltözött hozzánk, Potykának nagy pocakja volt már, és ketrecen keresztül is hidegen hagyta a cica, így vele nem volt gond. Igaz, Nudli még pici volt, de Potyka nem volt nagyon mozgékony a nagy pocijával. Potyesz azt a stratégiát követte, közel menni a cicához, és lefeküdni. Így volt jó neki, és így a cica is megszokta a szagát.

Később, miután a picik kirepültek, Potyka újra mozgékony lett, akkor megkergette Nudlit, de addigra már Nudli meg tudta védeni magát.

Kobak már keményebb dió volt. Mikor először megérezte Nudli szagát, izgatott lett. Így náluk a szépen lassan hozzászoktatni az egyiket a másikhoz módszer vált be. Nudli szépen lassan hozzászokott, az új otthonához, felfedezett minden zeg-zugot, közben mindezt Kobak a ketrecéből figyelte. Mikor Kobak volt kint, Nudli nem jöhetett a szobába, így Kobaknak bőven volt ideje megismerkedni Nudli nyomaival. Kobak szinte lépésről- lépésre végigjárta azokat a helyeket, ahol korában a cica tevékenykedett. Amikor Nudli már akkora volt, hogy meg tudta védeni magát, összeengedtük őket. Kobaknak Nudlival szemben két állása van: észreveszi, és követi, vagy nem veszi észre, tudomást sem vesz róla. Nudli pedig szépen megtanulta, hogy Kobakkal jó vigyázni.

Aztán a pinyurik kirepültek, maradt Kobak, Potyesz és a fiatal Pizsi. Nudli és Pizsi látták egymást felnőni. Ezért, meg talán azért, mert mindketten egyformán lököttek, nagyon jó barátok lettek, nagyon hamar. Rettenetes jókat szoktak birkózni, kergetőzni :) Ha felébrednek a görik, akkor Nudli rögtön Pizsihez megy, és bökdösi, mondván: Gyere játszani pajti! :o)