Potyesz

2003. szeptember 12. (Sárvár)

Ivartalanított, fahéjas nőstény.
Potyesz egy sárvári család hátsó udvarán álló kis fa kunyhóban született. Mamája Bonie, papája Bendegúz. Szülei együtt élnek abban a kis házikóban, ami szokatlan görényéknél. A kis kunyhóban volt nekik farönk, sok-sok avar, és homok szolgáltatta az almot. Budapestről mentünk le érte, vonattal, busszal. Egész úton hazafelé a pulcsimban utazott, mert a hordozóban sírt egyfolytában. Kobakot elsőre megszerette. Meglátta és tutulva követte mindenhová.

Igazi kis begyűjtő bűbáj. Míg Kobak csak a golyókat, Potyesz a többit gyűjti, plusz a golyókat. :o) Ha kapnak egy új játékot, Potyka látja, veszi és viszi eldugni. Mi több, fújva védelmezi mindenkitől. Ha alvás után, nem ott találja kincseit, ahol hagyta, addig nem nyugszik, míg mindent a "helyére" nem pakol, csak azután jöhet a további szimat és a játék.

Szótárában nem ismert fogalom a feladom szó. Ha kitervel valamit, azt meg is csinálja. Megtorpan, felméri a terepet, aztán ugrás, vagy irány a kanapé, onnan a szék, onnan a polc alja, felkapaszkodni valamire, aztán kifundálni, hogyan is lehetne tovább menni :)

Ő egy arany göri, ami az almos tálca használatát illeti. Nagyon ritkán kakil mellé, vagy máshova, még idejében nekiáll keresni :)
2004. július végén kilenc pici görinek adott életet. Egy időre búcsút mondott a rohanó életnek, nagyon jó, gondos mami lett belőle. Rengeteg fotó készült arról az időről, amit megtalálsz, a Potyesz, mint mami linkre kattintva. Kölykei között van Daffy, Kobold, Stuart, Pizsi :) Pizsivel minden pillanatban találkozik, hisz őt megtartottuk, a többieket meg a talikon van szerencséje látni :) Terhessége után ivartalnítva lett, mert nem tudtunk felelősséggel egy újabb almot vállalni. Bizton állíthatom, hogy azóta visszatért a régi lopkodós, kombináló, imádnivaló Potyka.

Ő az a görink, akit bárki megsimogathat, nem harap meg senki ember fiát. A görikkel való kapcsolata már más tészta. :) Nudli cicánkkal is jól kijön, bár ha olyan kedvében van, megkergeti a macsot. :)

Görény