Pizsi

2004. július 29. (Székesfehérvár)

Ivartalanított, albínó nőstény.
Potyesz egyetlen albínó lánykája ő. A többi fahéjas pici közül, ő volt a színfolt. :) Nevét onnan kapta, hogy kis korában úgy nézett ki, mint aki elfelejtette levenni a pizsamáját. Szőre egy leheletnyivel hosszabb volt, és mint aki csak most kelt ki az ágyból, össze-vissza állt.

A mamijára ütött, makogós, pattogós, mindent eldugós kis rosszaság. Potyka eldug valamit, ő átpakolja. Ő is mindent visz a rejtekhelyre, egyetlen saját ínyencsége, a papucsok. Azt csak ő cipeli el, lehetőleg olyan helyre, ahová a gazdi keze alig ér el :) Arra rettenetesen vigyáz, hogyha a papucs nem szabad préda, mert egy láb van benne, akkor nem piszkálja. Viszont mihelyst kibújik belőle a gazdi, Ő résen van, és lecsap.

Igazi kis zokni tolvaj, de nem elégszik meg azzal, hogy eldugja a zoknikat, ki is lyukasztja, ha teheti. A gazdi ezért megtanult minden koszos holmit kivinni a szennyesbe, mert különben új divatot teremtenének a lyukas holmikkal.

Nem válogatja meg, kivel barátkozik. Cica, vagy göri? Egyre megy neki. Nagyon jó barátja lett a hófehér cicánk, Nudli. Amikor már Potyka és Kobak és a gazdik elfáradnak a játékban, jöhet Nudli. Nudlival kergetőzni, megcsípni, bújócskázni a párnák közt, nagyon jó móka. Rengeteg fotót találsz a CicMic menüpontnál, Nudli képei között arról, milyen is a göri-macska játék.

Felébredve, az első dolga, Potyka és Kobak dolgait elrejteni. Aztán persze újra elrejteni, mert valahogy mindig előkerülnek. :)

Pizsi mindenkivel jól kijön. Rengeteget játszanak Potyesszel, de Pizsi megtalálja Kobakot is. Ha van a másiknak kedve hancúrozni, akkor Pizsi rettenetesen boldog. Magasakat ugrándozva, makogva veti bele magát a játékba. Fáradhatatlan. Ő bírja a legtovább az ugrándozást. Ha elfárad, csak lehasal egy pillanatra, de a következő pillanatban már ismét csak egy bohókás kis görény.

Görény