'10 NCAD - Első év

A tanév 2010. szeptember 27-én kezdődött. 21-én megvoltunk a regisztrálással, az iskola bemutatásával, 27-étől pedig belevetettük magunkat a kemény munkába.

Számos helyről hallom, hogy az ír felsőoktatás nagyon laza. Hírek keringtek arról, hogy a legelső (core) év az NCAD-nél nem piskóta, keményen dolgozni kell, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire keményen.

Az első napokban még elmentünk teázni, elmentünk ebédelni, kivettük a délutáni félórás pihit is. Majd egyre-másra kaptuk a feladatokat, amiért először a délutáni félórás pihenőről szoktunk le, majd az ebédre szánt szendvicsünket is az asztalunknál fogyasztottuk el, szinte fél kezünkben a ceruzával, ragasztóval, mikor mivel. Később a teaszünetet is felváltotta a behozott vízforralóval készített tea, hogy el se kelljen moccanni a helyünkről. :D

Sokat bent maradtam/ok az órák után is, nem hiába hangsúlyozták az első héten még az egyik fülemen be a másikon ki szavakat: a suli este 9-ig nyitva van. Tényleg. Sokszor köszöntünk jó éjszakát a portásoknak. :)

Elmaradt blog, végigdolgozott hétvége, mert azt nem engedhetem meg magamnak, hogy elmaradjak valamivel is, mert akkor sosem pótolom be, lévén nem hosszabbak a napok, csak 24 órásak és valamikor aludni is kell. :D

Egyetlen szó a végére: Imádom!