1. hét

Kutatómunka

A legelső hét első napja ismerkedőssel indult: Megtudtuk, hogy ki lesz ezévben a tanárunk, és kik is kerültek be Cora Year-ről a szakra. Meg is kaptuk a legelső projektünket: Colour Project, azaz Szín Project.

Mindenki kapott egy színt, mint kiderült cseles volt a tanárunk, mert a kiosztogatott lapon ki volt jelölve egy szín előre, így nem válogathattunk, hanem a szerencsén múlott ki mit kapott. Én a lila színt kaptam, amitől egy kicsit az elején bepánikoltam, mert nem sűrűn fordul elő ez a szín a természetben sem.

Először a fejünkből kellett kirajzolnunk, ami eszünkbe jutott az adott színről, majd ezután fordulhattunk internet és vagy könyvtár segítségéhez. Kutatás során sok mindent megtudtam a lila színről: a természetben ugyan ritkán fordul elő, de megtalálható: orgona, lilahagyma, lila káposzta, viola, szőlő, padlizsán, lila béka, pók stb. Logókra is bukkantam: FedEx, Milka, Cadbury stb. A lila szín a gazdagság jele, hisz régen ritkaság számba ment ha valakinek ilyen színű volt a ruhája, mert több száz csigából tudták kivonni ezt a színt, így az urolkodó osztály engedhette csak meg magának. Megtalálható a lila szín a bizánci mozaikokon is.

Tulajdonképpen az első hét kutatással tellt. A következő lépés 24 kis kocka elkészítése volt, ami a színről mond el tudnivalókat.

Kutatómunka