'10 NCAD - Második év

A tanév 2011. szeptember 26-án kezdődött.

Még tavaly év végén el kellett döntenünk, hogy melyik szakon szeretnénk folytatni a második évet. Én a Visual Communication szakot választottam végül is, amiért jöttem.

Az épület ugyan nem, csak a szint változott azok számára, akik ugyan csak a VisComm-ot választották.

A Visual Communication elfoglalja az egész első emeletet. Itt található meg Írország egyetlen letterpress nyomdája is: a letterpress jelentése szószerinti fordításban "betű nyomás". Azaz kiválogatjuk a betűket egyenként, amik formálják a mondatokat, paragrafusokat, majd a nyomtatás során tinta kerül ezek felületére, ami megfesti a lapot. Egyszerűen fantasztikus, volt szerencsém egyszer a dologhoz a rebound során.

A másodévesek, azaz mi rögtön a nyomda túloldalán kaptunk helyet. A szint közepén vannak a harmadévesek, a végén pedig a negyedévesek. Végül egy előadóterem és egy digitális nyomda zárja a sort.

Úgy fogunk tanulni, hogy projekteket kapunk, amiket meg kell oldanunk, kutatni kell hozzájuk, ami közben az ember lánya tanul. Minden project előtt kapunk eligazítást a feladatról, néha mutatnak művészek/designerek által készített dolgokat is, amik segítik a munkánkat.

Gyakran kapunk külső tanárt egy-egy híres designer, művész személyében, akik segítenek, osztják meg tapasztalataikat az adott projekttel kapcsolatban.