Szomszédlátogatás

Mikor felköltöztünk a budapesti lakásunkba, Nudka rögtön az első napokban meg szerette volna ismerni a szomszédokat. Ezzel nem is lett volna semmi gond, ha bekopog a bejárati ajtajukon, és szól, hogy Ő már itt lakik, és visz egy tálca sütit ajándékként... Mivel Ő azonban egy nyakigláb macska, ezt nem tudta megtenni. :) Ehelyett az ablakot választotta közlekedő csatornaként. A fürdőben ugyanis olyan ablakunk volt, ami két kisebb ablakból állt. Alul ki lehetett nyitni teljesen, felül viszont csak bukóra. Középen pedig volt egy fal, vízszintesen, ezt nem tudtuk kibontani, mert merevítésnek szánták. Így maradt a két kis ablak egymás felett. Még a szúnyogháló nem került a helyére, ezért az alsó ablakot mindig zártuk, nehogy Nudka madarat vadásszon a szemközti fán. A felső ablak bukón nyitva, mondván, hogy a merevítő részre nem tud felmenni, és a bukón sem tud kimenni. Sosem hagytuk még magára így Nudlit, de abban a hitben éltünk, hogy jól gondoljuk. Tévedtünk.

A gazdi boltba készül, majd kiteszi a lábát a lakásból, becsukja az ajtót, lemegy egy szintet, majd eszébe jut, hogy a fürdőszobai felső ablak bukón nyitva. Biztos, ami biztos visszamegy, becsukja, majd el akar köszönni a cicától. De Őkelme sehol. Mikor már mindent felforgat, nem jut eszébe más, minthogy kinézzen a fürdőszobai ablakon... erre mit lát? Egy sárga szemű, fehér, nyakigláb macska néz vele szembe az alsó ablak alatti párkányról, kintről... Persze bejönni nem tudott, mivel az ablak zárva.

Gazdi gyorsan kinyitja az ablakot, behívja a cicát, leül a kád szélére, hogy levegőhöz jusson, majd kinéz a kis ablakon (amin éppen kifér a feje), és megnézi mekkora is az a párkány, ahova a cicája a felső ablakból ugrott le. Hát nem nagy. Elnéz a szomszéd irányába, és látja, neki is nyitva a fürdőszobai kis ablak. Hát így szomszédolt Nudka.

Sokat gondolkodtunk, hogy az égbe tudta felhúzni magát a merevítő falra a két kis ablak között. Felugrani nem tudott, valószínűleg felhúzta magát, mert a bojler ott volt a fal mellett, így az a segítségére lehetett.