Ceruzákról

Amikor a legelső ceruza rajzomnak álltam neki, azt sem tudtam hogyan kezdjem el. Van egy jó könyvem amire tudtam támaszkodni. Bemutatja a satírozási módszereket, aztán szépen végighalad pár hétköznapi tárgyon, pl. pohár, kancsó stb. Van benne ceruzarajt pl. tojásról, narancsról, vagy összegyűrt papírról, selyemről, vagy éppen egy régi famintás tárolódobozról.

Olvasgattam, lapozgattam, hogy erőt gyűjtsek az én feladatomhoz. Kiválasztottunk a szokatlan helyekre tett fiókos szekrényes képek közül kettőt, hogy azokat készítsem el ceruzával.

Azt sem tudtam igazán, hogy jók-e a ceruzáim, amik vannak. Egy 12 darabos Derwent Graphic ceruzakészletem van, amit még Attól kaptam réges-régen, még otthon, akkor, amikor legelőször megfordult a fejemben, hogy el kéne mennem megtanulni rajzolni. Az ötlet pár év alatt odáig eljutott, hogy találtunk sulit, valami hasonlót, mint ahova most készülök itt Írországban. De közben készültünk a záróvizsgára, majd megfogant a költözzünk el gondolat. Az ötlet nem valósult meg. Akkor.

A ceruzák és a vaskos könyv amit velük kaptam Páromtól azonban utaztak velünk. Fura dolog, amikor az ember válogatja az évek alatt otthon összegyűjtött kedves dolgokat, amik lehet más szemében jórész szemét, de nekünk a szívünkhöz nőttek, nekünk minden egyes ilyen kis apróság jelent valamit. Talán ezért került ez a ceruzakészlet is a dobozba, ami majd utazott utánunk. :)

A neten aztán találtam pár cikket, véleményt, ami végül is megerősített a dologban, jó ceruzáim vannak. Most már csak rajzolni kéne. :) A rajzoslás részétől nem féltem annyira, mint aztán a szinezés részétől. :)

Színesceruzák közül a legelső, amit kipróbáltam a Karismacolor ceruzái voltak. M-től kaptam "ezek a legjobbak" címszóval. És tényleg. Nem volt belőlük túl sok szín, mert ma már ezt a fajta színesceruzát nem lehet kapni. De idővel találtam egy cikket, hogy a mai Prismacolor ennek a Karismanak az utódja. Beszerzendő. :D

Nagyon jól lehet velük két színt összemosni. Itt Írországban nem lehet ilyet venni, és mivel az idő sürgetett, a Derwent Softcolour színesceruzáit teszteltem. Nem rosszak, a Karismacolor után állnak nálam a sorban.

Kreativ