5. hét

Épület-ABC nyomtatás - Épület-ABC város - Épület-ABC fotók - Épület-ABC színezett város

A nyomtatáshoz első lépésben az 5*5-ös, 26 db betűt rá kellett karcolni egy vékony műanyag lemezre. Majd a bekarcolt felületre rá kell kenni a tintát. A műanyagot a tintával letettem a présre, rá a benedvesített tiszta papírt és lehetett préselni. Az eredmény az lett, hogy a műanyagra karcolt minta megjelent a lapon.

Tehát megkaptam a 26 db épület-ABC-t fehér papíron fekete tintával. Szerettem volna színesben nyomtatni, na, az volt a leglassabb munka. Miután egy fényes felületre is rányomtattam a betűket, minden egyes részt ki kellett egyenként vágni. Miután kivágtam a ház falát, sárga tintával bekentem a papír fényes felét, szépen ráigazítottam a fehér lapon fekete tintás betű megfelelő helyére, majd lehetett ismét préselni. Ezt a lépést el kellett végezni egészen addig, amíg minden egyes betű fala sárga nem lett, majd jöttek az ablakok világos kékkel, végül a háttér sötét kékkel. Időigényes munka.

1/1
Megjegyzés: A legújabb Internet Explorerben (IE 9) csak akkor lehet a nagyobb képet látni, ha a compatibilitási mód be van kapcsolva. Merre találom?

Épület-ABC nyomtatás - Épület-ABC város - Épület-ABC fotók - Épület-ABC színezett város