12. hét

Olafur Eliasson "Végtelen lépcsője" nyomán én is egy lépcsőt terveztem elkészíteni. Először vékony alumínium lemezre gondoltam, mint alapanyag, de aztán a fához lyukadtam ki, mert nem szerettem volna alátámasztást a csigalépcsőnek.

Mivel a feladat lényege az volt, hogy magunkhoz tudjuk csatolni a dolgot, első lépésben egy cipőt készítettem el drótból. A saját lábamra szabtam a cipőt, mert az ötlet az volt, hogy majd felveszem, rálépek a lépcső alsó fokára, ami körbeszalad a lábam körül, a fokai egyre csökkenve. A tetejére egy csak tetővel rendelkező "szobát" terveztem, aminek a tetejére Barbara Krugert követve írtam, amit az egész lépcső alatt lévő tükörből lehet elolvasni. Ezáltal az én lépcsőm is végtelen lett, a tükröződés miatt. :)

Ráadásul egy kis LED segítségével nyomásra érzékeny kapcsoló is készült, így, a lépcsőre lépve egy kis lámpa felvillan a lépcső tetején lévő pavilonon lévő szöveget megvilágítva: "The end is the beginning", azaz "A vég a kezdet". Mindig is ki szerettem volna próbálni a dekopír fűrészt. :D

1/1
Megjegyzés: A legújabb Internet Explorerben (IE 9) csak akkor lehet a nagyobb képet látni, ha a compatibilitási mód be van kapcsolva. Merre találom?