La Orotava

Tenerife '08 október
Nagyobb kép

Mivel a Loro Park egy napos kirándulás lett, így pénteken még visszatértünk az Orotava völgybe, La Orotava városába és Puertoba megnézni, ami kimaradt. Térkép a láblécben.
A város üde zöld, mint Puerto, faragott fa erkélyeiről híres, számtalan gyönyörű házat lehet látni, még átutazóban is.
Szerettük volna megnézni az Erkélyek Házát (Las Casas de los Balcones), a fallal körülvett híres kertet Puertoban (Jardín Botánico) és egy banánültetvényt (Bananera el Guanche) szintén Puertóban.

Az Erkélyek Házát hamar megtaláltuk. A város legrégebbi háza tulajdonképpen két 17. századi ház, amiben helyi gazdag család lakott. Kis belső kertjében is számos fa balkon látható, ami ezen kívül faldíszektől, kalitkában csivitelő kanáriktól, számos virágtól, fától hangulatos.

Az emeleten kiállítást láthatunk, míg a fölszinten boltok találhatóak, amik gyönyörű kézzel készített terítőket, díszítőket árul. A ház után sétáltunk egy kicsit a környéken, megnéztük az Iglesia de la Concepción templomot, a gyönyörű környéket.

Ezután a banánültetvényt terveztük. Elég nehezen találtuk meg, és mire megtaláltuk, kiderült, hogy zárva van. Nem volt túl sok minden kiírva angolul, így nem tudjuk, hogy csak átalakítás van, vagy bezárták. Sebaj, gondoltuk majd elmegyünk a Los Cristianos melletti banánültetvényre.

Így elmentünk megnézni a kertet. A 2,5 hektár fallal körülvett kertet 1788-ban alapította III. Károly spanyol király. Több mint 4000 növény, fa nő itt, például egy 200 éves gumifa. Így október végén nem sok virág pompázott teljes fényében, amikor kivirágzik a kert, biztos még szebb.

Hazafelé a Nemzeti Parkon keresztül mentünk, még egyszer utoljára.

Fotóalbum