Jungle Park

Tenerife '08 október
Nagyobb kép

A szombati napot a banánültetvényen szerettük volna kezdeni, ha már Puertóban bezárták az ottanit. Nehezen találtuk meg a Jardines del Atlántico Bananera nevű helyet, mivel a térkép az autópályától délre jelezte, mégis északra találtuk meg. Erre nagy táblán jelezték, hogy hétvégén zárva. Így jártunk, banánt ugyan ettünk, de banánültetvényre nem sikerült bejutnunk. :D

Így a Jungle Parkba vettük az irányt. Térkép a láblécben. Parque Ecológico Las Agilas del Teide a hivatalos neve. 1994-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.

A bejáraton belépve először az ember a tigriseket pillantja meg, majd fa hídról, virágba borult bokrok mögül előbukkan a mesterséges mini-dzsungel. Az embernek tényleg olyan érzése van, mintha dzsungelben sétálna.

Először úgy döntünk, hogy az egzotikus madár showt nézzük meg. Mivel még volt időnk, meglestük a pingvineket, ahol éppen az akvárium üvegét pucolták, így egyes pingvinek teljes extázisban voltak, ott tülekedtek az ablak előtt.
Meg akartuk lesni a vízilovakat, de nem akaródzott nekik a fenekükön kívül mást is megmutatni. :D Láttunk számos ragadozó madarat igen közelről, pár lépésről, mindenféle hálós ketrec nélkül. Lábuknál fogva meg voltak kötve és elégedetten pislogtak körbe-körbe. Nem tudtuk hova tenni a dolgot, "nem repkedhetnek?" gondoltuk... Később kiderült erre is a válasz.

Majd elfoglaltuk helyünket az egzotikus madár show lelátójánál. Az nyilvánvaló volt, hogy itt a szabadban fog történni a röptetés, így izgatottan vártuk a kezdést. És tényleg, meg is érkeztek a fejünk, hátunk mögül a papagájok, majd itt is történt kocsi vezetés papagáj módra.

Egy marabu berepült a színpadra, az egyik gondozó dobált ide-oda neki falatkákat, ő meg felcsipegette majd ahogy jött, távozott.

Ezután jött bagoly, és egy szarvascsőrű madár, aki csipegetett gyümifalatokat a kezünkből.

Fantasztikus volt. Ezután átmentünk a ragadozómadár showt megnézni. A lelátója ennek sokkal nagyobb volt, kicsit olyan érzésem is volt, hogy okés , de így mit fogunk látni. Erre szabadon jöttek a madarak egymás után. A sasokat a show elején felengedték, akik el is mentek, nem is láttuk őket.

Nem lehetett felállni a show alatt, és el kellett dugni a kaját. Sok sólyom röpködött a fejünk felett, kis husifalatokat dobáltak fel nekik, ők meg elkapkodták röptükben. Láttunk marabut, egyik toronyról a másikra szállni a fejünk felett. Majd egyik sarokból a másikba röptettek keselyűket, héjákat, majd egy sast is, aki visszatért a magasból egy darabig. Na ilyenkor a középen álló ember is leguggolt, nem állva mutogatott. :)
Majd egyszer csak egy héja a gondozó utasítására egyik ember fejéről a másikra repkedett. Attila sem úszta meg. :D

A sasok hihetetlenek voltak ahogy landoltak. A középen álló emberke már idejekorán szólt, hova nézzünk, merről jön a sas. És jött, száguldott, már a magasban lassított ugyan, széttárt szárnyakkal, de csak úgy lesüvített a gondozó kezére. Fantasztikus volt. Ezt láttuk többször is, mert többször leszálltak és újra visszaengedték őket. Ezért vannak el nyugiban a kis helyükön, megkötve, mert naponta kétszer nagyokat repkedhetnek. Hihetetlen.

A show végén kérdeztük a gondozókat, akik a sasokat hívták, hogy honnan tudják, visszajönnek-e?
Azt mondták, hogy nem tudják, bíznak bennük, még eddig mindig visszajöttek.
És mi van a környék madaraival? - kérdeztük, mégiscsak ragadozókról van szó.
Azt mondták, hogy ezek a sasok fogságban születtek, és nem bántják a környék madarait, ráadásul nem éhesen engedik őket el.

Fantasztikus élmény volt.

A show után mászkáltunk a mesterséges dzsungelben, barlangban, láttunk majmokat, kígyót, krokodilt a felfüggesztett kötél hídról, végigmásztunk a köteleken, ügyességi pályán, majd lecsúsztunk bobbal. :D

A tigrisek közben váltották egymást, mert reggel ők voltak kiengedve, délután pedig a fehér tigriseket engedték ki. Az oroszlánok pedig hamit kaptak. Hmm, készítettem egy képet üvegen keresztül a "hamiról", ahogy a nőstény oroszlán eszik egy jó nagy cupákot... :)

Miután bejártunk minden szegletet, átmentünk a Kaktusz Parkba. Bemenni már nem sikerült, mivel átépítés alatt állt. :( Pedig úgy készültem rá... Sebaj, majd legközelebb.

Mivel még szép időben értünk vissza Los Cristianosba, pancsoltunk egyet az óceánban. A víz elég meleg volt, először nyugodt, majd jöttek a nagy hullámok, amikre jókat lehetett ugrálni. :) Még naplemente előtt gyűjtöttünk egy kis kagylót a parton, és a napot pocaktöméssel zártuk.

Fotóalbum