Los Cristianos

Tenerife '08 október
Nagyobb kép

Szombaton hajnalban indultunk Dublinból, és 11 órára voltunk Tenerife Reina Sofia nevű repterén, Los Cristianostól (térkép a láblécben) kb. 10 perces kocsiútra.

Amikor landolt a gépünk, azt már láttuk, hogy esik. Mire összeszedtük a csomagunkat, már csak a gyors nyári zápor maradványával, a magas páratartalommal találkoztunk. Rögtön le is került a Dublinból cipelt pulóver és téli kabát. :)
A korábban megbeszélteknek megfelelően Philip várt ránk a reptéren, és vitt be Los Cristianosba, a lefoglalt lakásunkhoz.

A lakást már jóval korábban lefoglaltuk az interneten, ezen az oldalon: www.holidaylettings.co.uk/los-cristianos
A dolog érdekesen történt, mivel miután a sok-sok kiadó lakás között megtaláltuk a nekünk tetszőt, ami arra az időre nem volt foglalt, akkor meg kellett adnunk az elérhetőségeinket, mikortól-meddig szeretnénk kibérelni a lakást, és mindezt el kellett küldenünk a megadott címre, majd várnunk, míg valaki jelentkezik.
Azon nem kellett sokat agyalnunk, hogy mi lesz, ha nem jelentkezik senki, mert szinte azonnal csörgött a telefon. Egy angol emberke volt a vonal túloldalán, megbeszéltük, hogy igen, mi szeretnénk kibérelni a lakást, ettől-eddig, majd abban állapodtunk meg, hogy minden kért adatot (elérhetőséget, az érkezés, távozás adatait) megadunk, és akkor ő küld egy bővebb tájékoztató csomagot a lakásról.
Később még többször hívott minket, hogy megbeszéljük, hogy ki fog ránk várni, és még pár apróságot.
Minden úgy történt, ahogy előre megbeszéltük.

A lakás Los Cristianos és Playa de las Americas között volt, 1 szobás, fürdőszobás, nappalis apartman, tiszta, mindenféle konyhai eszközzel felszerelve, mosógéppel, kerti bútorral az erkélyen, széffel a szekrényben.
Így ami nem kellett, azt biztonságban tudhattuk.

Szombaton, érkezés után, egy kicsit sétáltunk, hogy felfedezzük a környéket, megjegyezzük merre kell majd hazajönnünk. Playa de las Americasban béreltünk autót, először csak 5 napra, amit később meghosszabbítottunk.
Az autóbérlés €26 volt per nap. Nagyon megérte, hiszen így kettesben tudtuk felfedezni a szigetet. Ezen kívül lehet választani buszos kirándulásokat, illetve taxival is mentek emberek az egyes látnivalókat megnézni. Ez utóbbiak sokkal többe kerültek, mint az autóbérlés.

Los Cristianos korábban egy kis halászfalu volt, manapság is innen látják el hallal a sziget déli részét.
Kikötője forgalmas, komptársaságok hozzák-viszik az embereket a szomszédos szigetek között. Mi is terveztük, hogy majd átmegyünk a legközelebbi szigetre, La Gomerára, de annyi minden látnivaló volt így elsőre, hogy azt elhalasztottuk egy másik alkalomra.

Mi nem Los Cristianos strandját próbáltuk ki, hanem Playa de las Vistas strandját, mivel ez távolabb volt a kikötőtől és közelebb az apartmanhoz. Maga a víz nem volt olyan meleg, mint Jelsában, de belemenve megszokta az ember. Amikor hullámzott az óceán, akkor a homok felkeveredett, így nem úszta meg az ember sosem, hogy vagy fél kilo homokot haza ne vigyen a bikinibe dugdosva. :D
A környéken sok park található, amit érdemes végignézni. Amit mi láttunk: Jungle Park (egzotikus és ragadozó madár show-jával), Siam Park (az újonnan nyílt aqua park, tök jó csúszdákkal).
A Parques Exóticos-t (Kaktusz Park) nagyon vártuk, de felújítás alatt volt, míg a Jardines del Atlantico Bananera (egy banánültetvény, ahol idegenvezetéssel bemutatják a banánültetvény működését) csak hétköznap volt nyitva és mi nem tudtuk.
A lakás vendégkönyvében még megemlítették a Monkey Parkot, ahol kézzel lehet etetni majmokat. Ezért is érdemes a vendégkönyvet nem az utolsó nap estéjén elolvasni. ;)
Ezen kívül lehet búvárkodni, állítólag nagyon szép a tenger feneke, lehet tengeralattjáróval lemerülni, aki nem tud búvárkodni, van gokart, golf pálya, és még sok minden egyéb a kikapcsolódni vágyóknak.

Étterem rengeteg van, csak ki kell tennie az embernek a lábát a lakásból. A közeli kínai étteremben (Slow Boat nevet viselte) olyan sült kacsát ettünk, amit magunk csomagoltunk kis tésztákba, szósszal, zöldséggel, hogy ma is összefut a számban a nyál, ahogy írom. :D A másik kedvencünk a Taverna nevű étterem volt, mert finomakat főztek, másrészt kedvesek és viccesek voltak a pincérek. A pizzájuk igazi felüdülés volt. :)

Fotóalbum