MultiTask

2012. február 08. - szerda

Sosem gondoltam volna, hogy majd egyszer a fülhallgatóval a fejemen, amiből árad Stephen Fry hangja, miközben Harry Pottert olvas fel nekem, nekiállok Bodoni betűtípus után kutatni szintén angolul, miközben hallom a többiek beszűrődő hangját. :D

Fáradt vagyok, ma egész nap okosságokat tömtek a fejünkbe, akarom mondani töltöttek tölcséren keresztül. Az első szeminárium nem volt annyira rossz, a betűk történetéről tanulunk, szóval érdekel, a tanárnő iszonyat lassú de legalább van időm jegyzetelni… A második órán olyan magaslatokba repültünk a Modernism, Enlightenment terén, hogy fogalmam sincs miről magyarázott nekünk egész órán. Felállva és körülnézve, majd beszélgetve a többiekkel, nekik sem volt fogalmuk arról, hogy mi történt az előző másfél órában… A harmadik nem lenne rossz, ha a felén nem csak felolvasná az iszonyat száraz definiciókat… Néha betesz jó kis videókat, amik általában érdekesek.

Hazefele jövet megláttunk egy nőt két agárral sétálni. A nő tisztára úgy nézett ki mint az agarai, rettenetesen vékony, csontos. Az jutott eszembe, amikor a Százegy kiskutyában a kutya barátnőt keres a gazdájának és mutatják a különböző utcán elsétáló kutyákat a gazdijukkal, akik ugyanúgy néztek ki, mint a kutyájuk… :)

Dzsuszti Blog

Tipográfia 2.

2012. február 04. - szombat

Hideg lett az utóbbi napokban. Már azt hihette az ember, hogy idén tényleg itt a tavasz februártól, mint ahogy az papíron itt már itt van elvileg, de tudhattuk volna, hogy a szürke, esős hónapokon még nem vagyunk túl. Látni kéne az időjárás előrejelzést: egész héten esőfelhők. Nem is tudom miért fáradnak a napocska megrajzolásával errefelé. :)

Tegnap megvolt a második rajzórám az új tanárral, akit az előző héten próbáltam ki. Keddenként ugyan járok life drawingra a suliban, ami ingyenes, de úgy döntöttem, hogy ideje komolyabban is belevetnem magamat a rajzolásba. A keddi rajzóra kapóra jön, mivel szerdán előadásaink vannak, így fel tudok szerda este készülni a csütörtöki stúdió órára, kedd estén meg rajzolhatok. :)

Niallnél már jártam egyszer szombaton life drawingon, amikor bejelentette, hogy az lesz az utolsó előtti csoportos rajzórája, mivel kevesen jelentkeztek, és a termet plusz modellt ki kell fizetnie és akkor szinte nem éri meg neki a dolog... Pár héttel utána jött az üzenet, hogy egyéni rajzórát is vállal. Korábban már keresgéltem rajztanár után, aki csak egyedül velem foglalkozna egyszerre, de nem találtam senkit, így Niall ajánlata kapóra jött. Péntek az egyedüli nap, amikor ugyan halál fáradt vagyok, de előttem van a hétvége, így tudnék a rajzolással foglalkozni egy kicsit. Remélem bejön a dolog, ez a második óra nagyon jó volt, kaptam házit is, így rá vagyok véve, hogy a rajzzal is foglalkozzak a suli mellett.

Most jelenleg tipográfiát tanulunk, megint, mivel már volt egy 4 hetes modul korábban. A különbség, hogy az előző modulban mindent kézzel csináltunk, most majd az Illustratort és az InDesignt is fogjuk használni. A projekt most kezdődött a héten, aminek az elején 4 db kézzel írott logót/szót kellett megrajzolnunk, majd beszkennelés után Illusztrátorban is elkészítenünk.

Egy kis ízelítő: