Mozi

2010. április 25. - vasárnap

I Love You Phillip Morris: A vígjáték valóságon alapul. A homoszexuális bűnöző Steve Russell (Jim Carrey) és cellatársa, Phillip Morris (Ewan McGregor) börtönéveiről szól a történet. Miután Morrist kiengedik a börtönből, Steve a szökést kezdi el tervezgetni újra és újra és újra...

Kick-Ass (magyar címe: HA/VER ?!?!?): Dave Lizewski (Aaron Johnson) a sok hős láttán elhatározza, hogy ő is álarcot ölt és igazságot oszt. Marshmallow kakaóba? Igen, igen! Kipróbáljuk. :D

Dzsuszti Blog

Donadea parkerdő

2010. április 24. - szombat

Moni javaslatára ma ellátogattunk a Donadea parkerdőbe. Dublintól nincs messze kocsival. A belépő €4. Sétáltunk egy jót, megnéztük a kastély romjait, majd a tó élővilágát szemléltük, miközben valaki pecázott, mások kutyával "eldobom, hozd visszát" játszottak a tóban, megint mások esküvősdit játszottak. :)

Dzsuszti Blog

NCAD

2010. április 21. - szerda

Ma kaptam e-mailt a sulitól, amiben azt írják, hogy a 3 évvel korábbi IELTS vizsgám nem jó, meg kell csinálnom újra. Úgyhogy be is jegyeztem magam május 20-ára, meglátjuk hogy sikerül.

Az ír nyelvről kell kérjek egy felmentést, plusz azt is megtudtam, hogy majd ugyan kiszámolják, ha minden rendben lesz a papírjaimmal, de valamennyit fizetnem kell, mivel már van egy diplomám. Addig is angolra fel!

Dzsuszti Blog

Portfólió: Visual Diary

2010. április 20. - kedd

A Visual Diary egy igen fontos része volt a portfóliónak. Minden egyes munkám lépéseit meg kellett örökítenem benne, illetve a fel nem használt, de a folyamathoz hozzá tartozó munkákat is bele kellett ragasztgatnom, rajzolnom.

Dzsuszti Blog

Napsugaracska

2010. április 17. - szombat

Atnak is bőven kijutott a nyavajából. Csütörtökön tudott csak elkezdeni dolgozni, azt is csak itthonról. Ma már mindketten jobban voltunk, így egy kicsit kimerészkedtünk a Botanic Gardenbe. Amiből nem lett sok séta, mert nem volt túl sok erőnk. De azért egy kis tavaszt és napsugarat elcsíptünk. :)

Dzsuszti Blog

Portfólió: "C" - Térkép alatt

2010. április 15. - csütörtök

Második munkalap: Térkép arc: Magyarország térképéből készítettem el a saját arcom. Kis darabkákra vagdostam a térképet, majd egyenként felragasztgattuk egy lapra.

Dzsuszti Blog

Portfólió: "C" - Valami alatt

2010. április 13. - kedd

Első munkalap: Valami alatt: Meg kellett örökítenem bármilyen formában 4 tárgyat, akármit alulról. Az idő rövidsége miatt a ceruzánál maradtunk.

Dzsuszti Blog

Betegeskedünk

2010. április 10. - szombat

Nyomtam az ágyat egész Húsvét alatt. Egyik eltervezett finomságot sem tudtam megcsinálni, se süti, se kacsa. :( Francia saláta és sonka jelezte, hogy Húsvét van. Mára At is csatlakozott hozzám. A keddi napot a suliban kihagytam, de egész héten nagyon sápadt voltam. Remélem, At hamarabb letudja a dolgot... Valahogy nem sima megfázást szedtünk össze. Egész héten buszoztam, nem volt erőm gyalogolni.

Dzsuszti Blog

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

2010. április 04. - vasárnap

Említettem korábban, hogy plakátok segítségével kerestek egy kiskutyát. Húsvét előtt baktattam hazafele, minden plakát helyett egy másik volt kiragasztva, ami megköszönte a segítséget, a kutyus hazakerült, és mindenkinek Kellemes Húsvétot kíván a család. :)