The Road

2010. február 13. - szombat

Kipihentem magam, aztán túl is pihentem talán. :D

Vasárnap moziban kapcsolódtunk ki. Megnéztük újra az Avatart :D, előtte pedig a The Road című filmet. Az egyik csoporttársam szerint jobb, mint a könyv - Cormac McCarthy regénye alapján készült a film. A John Hillcoat rendezte filmben Viggo Mortensen játsza az apa és Kodi Smit-McPhee a fia szerepét. Zseniálisan. Nevük nincs, amitől szerintem így még megrázóbb az egész. A film elején a legrosszabb már megtörtént. Nem tudni mi volt az, a tűz sejthető, majd látható is, de nem említik meg mi okozta a katasztrófát. Millióan meghaltak, akik életben maradtak pedig az életben maradásért küzdenek... Az apa és fia mennek az úton, mert menniük kell, ami számít, az a hitük egy olyan világban, amit a fiú mesékből ismer csupán. Amikor született, már megtörtént a katasztrófa, amikor mennek az úton pedig már nem kis gyerek... Nincs vége, mert a világ ugyanolyan sötét és hideg, az út pedig mindig vezet valahová...

M-hez még járok, hogy tanuljak sok mindent még, ami majd jól jöhet nekem a suliban. Voltunk a szokásos vérvételen a pajzsmirigyem miatt, majd az angol suli kérdését is elrendeztük. Ha ajánlanak fel a suliban helyet nekem, akkor 6,5-es IELTS szintet kell nekik felmutatnom júliusig. 3 évvel ezelőtt csináltam meg az IELTS vizsgát, 6-os szinttel, azaz kell még egy fél. Ezért elmegyek majd előkészítőre, aztán majd a vizsgára.

A portfóliómat visszakaptuk ma reggel. Ugyanúgy szépen megvolt minden, mint ahogy leadtam. Most itthon pihen a szekrénybe zárva. Legközelebb majd akkor kell, ha a Dun Laoghaire-i suli jelzi, hogy kéne nekik, mert őket jelöltem be másodikként.

Az eredmény majd postán jön, a kapott tájékoztató szerint március közepén vagy végén. Addig izgulunk, illetve angolt tanulok, hogy ne izguljak annyira. :D

Ahogy közben morfondírozunk a dolgon, és beszéltem az egyik csoporttársammal, akinek 3 testvére is az NCAD-ben végzett, hogy idén kb. 700-an jelentkeztek. Amit alátámaszthat az a tény, hogy az első 300 portfóliót visszaadták egy héttel a leadás után, 13-án, a maradékot meg majd 23-án lehet felvenni. De mindez csak spekuláció, mert biztosat nem tudni, nem mondják meg. :) Elméletben már rágom a körmöm. :D

Ma voltunk állatorvosnál a két lánykával. A nagy fehérrel és a kis fahéjassal. Nudli leadott 60 dekát, amiért nagyon meg lett dícsérve. Potyka vércukor szintje pedig 2,4-ről 3,2-re emelkedett, ami még ugyan nem normális (4.95 mmol/l és 6.88 mmol/l között a normális egy görénynél) de abban egyeztünk meg, hogy tartjuk az eddigi gyógyszerezést és találkozunk egy hónappal később, egy újabb gyors vércukorszint mérésre. Tehát most Potyka egy szem (1mg) Prednisolone-t kap naponta. A változás nála szemmel látható. Remélem, sokáig így is marad. :)

Dzsuszti Blog

Életjel

2010. február 05. - péntek

Leadtuk és már aludtunk is. :)

Tegnap hajnalban az utolsó simításokat is megcsináltam a portfóliómon, tudtunk egy kicsit aludni. Reggel azért még átnéztük alaposan. :) Rá van-e minden egyes lapra írva a nevem és a címem, a két darab Visual Diaryval is minden rendben van-e, majd izgulva mentünk az NCAD felé, mert a súlyhatárt átléptük 40 dekával...

At rengeteget segített, az utolsó hetekben nem mentem sehova, csak az óráimra, és dolgoztam-dolgoztam-dolgoztam reggeltől estig. At vásárolt be, hozott haza ragasztót, patront a nyomtatóba vagy éppen amit kellett. Nagyon büszke rám. :)

Nem voltak még sokan, és a kicsi túlsúlyt is kipakoltatták velünk. Voltak előre elkészített asztalok erre az esetre. Találtunk az asztalon portfóliós mappából kitépett kapcsokat. :S Az enyémben is vannak ilyenek, mert minden egyes munkalapot, amire fel vannak ragasztgatva a munkáim beletettünk egy műanyag tokba, amit a kapcsok tartanak a portfólióban. Egy tokba két munkalap került, így tulajdonképpen az egész portfólióm egy A1-es méretű könyv. :) Szépen lehet lapozni a munkák között, és védve is vannak. Viszont ezek a kapcsok fémből vannak, így elég nehezek a portfóliós mappák. Az enyém 2,9 kg üresen. Egy A1-es műanyag tok 25 dkg. Nekem van benne 10db A1-es tok. Tehát már 5kg felett járunk és még nincs benne egyetlen munka sem... Vettünk egy gagyi rugós mérleget, és azzal járkáltunk a boltokban, hogy kiválasszuk a lehető legkönnyebb mappát.

Végül is kivettük a 4 mind-map-emet a két A2-es tokból, és újrapróbálkoztunk a méréssel. Elfogaták szerencsére. :)

113-ik voltam a sorban akik leadták, így fel is tudjuk majd venni a pakkot jövő hét szombaton, mivel az első 300 leadott portfóliót kiadják egy hét múlva. Így vihetjük is a soron következő suliba. 3 sulit jelöltem meg biztos ami biztos alapon. Az NCAD-be szeretnék bekerülni, de majd csak március közepén vagy végén fogjuk megtudni az eredményt. Direkt kiemelték a kapott tájékoztatón, hogy levélben kapjuk meg az eredményt, telefonon nem fognak kiadni információt. Az egész portfólió átnézés február 23-áig tart.

M azt mondja minden évben több, mint 2ezren jelentkeznek és ebből 150 embert vesznek fel. Jó kis arány... Idén várhatóan többen fognak jelentkezni a gazdasági helyzet miatt. A 150-nek a felét veszik fel azok közül, akik középiskolából jönnek, továbbtanulnak. A negyede kerül ki azok közül, akik valamilyen portfólió előkészítőn részt vettek. Én nem tartozom ide, mert ez azokról szól, akik x évig a hét minden napján jártak direkt ilyen felkészítő suliba. A maradék helyek pedig az idősebbeké. Ide tartozom én is.

Rettenetesen izgulok...

Összeszedem majd a munkáimat, és apránként felteszem őket, mihelyst megállítottam a lakásban uralkodó káoszt. :D Mindenfele papírok, ragasztó, olló, kerámia, agyag és mindenféle dolog lapul. Persze a polcokon, nehogy Nudkának kedve támadjon játszani az újdonságokkal. :)

Még egy pár kép a január eleji havazásról:

A lenti kis képen egy hótaposó társunk ilyen közel tudott menni a vörösbegyhez. :) Nem volt ijedős a drága, néha-néha felborzolta a tollait, de leginkább illegette magát. :) Forgolódott, megmutatta a pocakját, és a hátát is. :) A kis képre kattintva az én képeimet tettem be a kis tollasról. :)

Dzsuszti Blog

Étvágygerjesztőnek :)

2010. február 05. - péntek

Monika's Biscuits

No és a kreatív kéz a sütik mögött: Moni blogja