Havas Phoenix Park

2010. december 25. - szombat

Dzsuszti Blog

Boldog Karácsonyt!

2010. december 24. - péntek

Dzsuszti Blog

Újabb hóóó

2010. december 22. - szerda

Ma kimentem, hogy a tegnap kitett madáreleséget előássam a hó alól, és feltegyem valahova, ahol nem fog eltűnni a hó miatt. Hogy veszik így észre a madarak?? Ezért megmértük, az asztalon 13,5 cm-es puha hó takarta el a finomságot a tollasok elől... 13,5 cm vastag hó esett Dublin szívében. A buszok nem járnak, a reptér lezárva. Szerencsére az ünnepi bevársárlást már kipipálhatjuk. :)

Dzsuszti Blog

Harry Potter

2010. december 18. - szombat

Végre láttuk! :D Nagyon tetszett! :Đ

Dzsuszti Blog

3D értékelés és 2 esszé

2010. december 16. - csütörtök

Sűrűre sikeredett az év utolsó hete. Hétfőre el kellett készülni az első esszével, így az egész hétvégén azon matattam. Tegnap estére be kellett fejezni a saját projektünket a 3D műhelyre, a mai értékeléshez, ma pedig le kellett adni a második esszét is...

Kész, vége, befejeztem, fáradt is vagyok.

Jó lesz a kiadott két hét pihi...

12. hét »

Dzsuszti Blog

Papír

2010. december 07. - kedd

Ma rajtunk volt a sor, hogy a műhely helyett az asztalunknál üljünk, és papírral dolgozzunk. A feladat az volt, hogy mivel a 3D műhely címe: Összekötés és csatlakoztatás (Connect & Attach), találjunk ki valamit, amit magunkhoz tudunk csatolni, és készítsük el papírból.

Én a karomra felhúzható "új kart" találtam ki, azaz készítettem egy cipzárral kinyitható kart, ahol a cipzáron belüli rész nem normális, tele van fekéllyel és rücskökkel. :)

11. hét, Papír »

Dzsuszti Blog

3D műhely

2010. december 06. - hétfő

Egész hétvégén erre a műhelyre készültem, mert 4 művészről kellett alaposan felkészülni. A reggeli előadások után még várnunk kellett egy kicsit, mert nem sikerült mindenkit értékelniük a mi szintünkön, míg mi az előadáson ültünk... Minden más csoportnak sikerült letudnia a dolgot már a múlt héten, csak a nyomtatásos résznél nem... Szóval vártunk kint a folyosón, míg be nem engedtek, hogy leszedjük a munkánkat a falról, összepakoljunk, és leköltözzünk a 3D műhelybe.

Miután sikerült mindent leszednünk, még helyet is találtam magamnak a 3D műhelyben. Igen kicsi az új hely, alig van hely leülni az asztalunkhoz. No persze, feltehetőleg az időnk nagy részét a műhelyben magában fogjuk tölteni.

Miután bemutatkoztak új tanáraink, neki is láttunk a legújabb feladatnak: papírból előre kivágtak nekünk különböző geometriai alakzatokat, amiből mindenki választott egyet, majd kiválasztottunk egy tárgyat, és az alakzaton azt át kellett dugnunk. A csoport fele ezen dolgozott a műhelyben. Drótból kellett elkészíteni a keretet forrasztással, majd magát a tárgyat úgy, ahogy gondoltuk. A csoport másik fele addig az asztalnál dolgozott, papírból készítettek el tárgyakat. Majd a nap végén kitettük a művünket a kinti falra, a bejárattal szemben. Holnap cserélünk, mi fogunk papírral dolgozni, a másik fele a csoportnak pedig jön a műhelybe forrasztani. :)

11. hét, Drót, forrasztás »

Dzsuszti Blog

Hull a pelyhes

2010. december 03. - péntek

Nem lehetett megállni, ki kellett menni egy kis hótaposásra. :D Tegnap este hatalmas pelyhekben esett a hó! Rengeteg hó fedte a kerítést ma reggel, nem olvadt el, így körülnéztem egy kicsit a környéken. Az utak jegesek, havasak, a járdákat több centiméteres jég fedi, életveszélyesek! A LUAS lépcsőjéről nem is beszélve. Úgy mentem fel és le, hogy két oldalról fogtam a korlátot és így is majdnem elestem...

Dzsuszti Blog

Nyílt nap

2010. december 02. - csütörtök

Ma nyílt nap van az NCAD-nél, így az előadások után bent maradtunk páran az asztalaink mellett. Sajnos a sulit bezárták tegnap a hóhelyzet miatt, így nem tudták a tanáraink befejezni az értékeléseket. Arra kértek meg bennünket, hogy majd hétfőn szedjük le a falunkat... Jó kis móka lesz, mert hétfőn, az előadások után már kezdődik az új műhely mindenkinek, tehát le kell pakolnunk az asztalainkról, és elpakolni a dolgainkat a következő műhelybe... Plusz akkor még leszedni a falunkat is...ami nekem nem lesz kis móka. :)

Miközben válaszoltunk az arrajárók kérdéseire, a magasból csodáltuk a kint kavargó havat. Nagy pelyhekben esett, inkább táncot járt az ablak előtt. Gyönyörű volt! Pár pillanat múlva kitisztult az ég, majd perceken belül elkezdett jeges kopogással esni a hó. Rekordmennyiségű hó esett, senki nem emlékezett ekkora hóra már évek óta.

Dzsuszti Blog

Nyomtatás - értékelés

2010. december 01. - szerda

Ma reggel 9.30 után lezárták a szintünket az értékeléshez. Mindenki elvégezte az utolsó simításokat a falán, nekem is sikerült ma hajnalban befejeznem a notebookot, és még be is jutottunk kocsival a suliba időben... Az eredményt majd csak jövőre tudjuk meg.10. hét »

Az utóbbi napokban káosz van a városban. Az utak havasak, jegesek, a rádió szerint 1400 ember szórja a sót és a homokot a járdákra, de mi eddig még csak jeges, havas járdákkal találkoztunk. A házunk előtti havat ma untam meg, úgyhogy jobb híján kalapáccsal törtem fel a jeget a lépcsőről a korlát mellett, ne itt kelljen már hasraesni az ajtóban. :)

Az utak egyenlőre járhatóak, lassan, óvatosan... Azonban egyre több havat és így egyre jegesebb utakat ígérnek holnapra.